تعریف فن بیان
اگر بخواهیم یک تعریفی از فن بیان داشته باشیم باید بگوییم: فن بیان یعنی توانایی صحبت کردن. فن بیان یعنی اینکه بتوانید از تمام اجزای ارتباطی خود استفاده کنید و بهترین پیام را به مخاطبان تان ارسال کنید و دقیقاً آنچه مورد نیازتان است را دریافت کنید. یا در تعریفی دیگر فن بیان یعنی اینکه بدانیم که متناسب با موقعیت و مخاطبمان صحبت کنیم.
فن بیان شامل سه عنصر اصلی است:
-
انتخاب کلمات. انتخاب کلمات مناسب برای بیان منظور شما اهمیت زیادی دارد.
-
لحن صدا. لحن صدا میتواند تاثیر زیادی بر نحوه درک مخاطبان شما داشته باشد.
-
زبان بدن. زبان بدن شما میتواند به تقویت یا تضعیف پیام شما کمک کند.
آموزش فن بیان
نکات مهم در فن بیان برای هر شخصی با توجه به هدفش، متفاوت است. مثلاً نکات فن بیان و تمرینهای تقویت فن بیان برای کسی که میخواهد خودش را برای یک دفاع دانشجویی آماده کند، با کسی که میخواهد مدرس، بازیگر تئاتر و سینما و یا سخنران سمینار آموزشی باشد، متفاوت است. همچنین کسی که مهارت فن بیان را برای مذاکره یا گفتگو با مشتریان میخواهد، نیازها و دغدغههای متفاوتی خواهد داشت و تمرینهای متفاوتی را هم باید بهکار بگیرد.
مثالهایی از کاربرد مهارت سخنرانی و ارائه :
- سخنرانی در جلسه شرکت در دفاع یا ارائه یک طرح جدید
- تنظیم یک پروپوزال و صحبت در مورد آن در یک جلسه با مشتری
- جلسه معرفی محصول برای مشتریان
- سخنرانی آموزشی برای مخاطبان
- دفاع از پایان نامه در دانشگاه
- ارائه پروژه دانشجویی در محیط دانشگاه
- تهیه و تنظیم یک مجموعه اسلاید برای معرفی یک نظریه یا ابزار
- معرفی طرح یک کسب و کار برای سرمایه گذاران و در راستای کارآفرینی
اهمیت فن بیان در کسب جایگاه شغلی
برای دستیابی به فرصتهای شغلی در شرکتهای بزرگ و سازمانهای معتبر، اولین گام انجام مصاحبههای استخدامی اساسی است. این مصاحبهها مانند چالشهایی بزرگ به نظر میرسند که باید آنها را با موفقیت عبور کنید. برای تضمین پذیرش در مصاحبات کاری نیز باید مهارتهای قانع کنندگی را به خوبی تسلط داشته باشید تا بتوانید مخاطبان خود را به تواناییها و استعدادهایتان در شغل مورد نظرتان متقاعد کنید. همچنین، درک خوبی از ارتباط میان مهارتهای فنی و ارتباطی دارید. از این رو، یکی از ابزارهای اصلی برای انجام این کار، توانایی خوب در فن بیان است که میتواند شما را به راحتی به شغل مورد نظرتان نزدیک کند.
لذا، به منظور دستیابی به هدف شغلیتان، لازم است تا تواناییهای خود را در ارتباط با مصاحبههای استخدامی و مهارتهای فن بیان تقویت کنید. این تسلط به شما اجازه میدهد تا با اعتماد به نفس به مصاحبه بروید و تواناییها و دانش خود را به شکل جذابیتی عرضه کنید
از طرفی پس از پذیرش در حرفه مورد نظر خود باید بتوانید کار خود را به درستی انجام دهید. جذب مشتری، متقاعد نمودن سرمایه گذاران جهت همکاری با شرکت، بازاریابی، فروش محصول، سخنرانی و … از موقعیت های شغلی بسیار ایده آل و موفقی هستند که برای پذیرش آن ها نیاز به مهارت گفتاری و فن بیان فوق العاده دارید.
به محض این که شما یک چشم انداز، رویا، ایده یا حتی آرزو دارید که به دنبال اشتراک و اجرای آن با کمک دیگران هستید، فن بیان وارد بازی می شود. در حقیقت هر زمان که نیاز به انتقال صحبت های قانع کننده دارید. زیرا تنها بیان پیام های محض یا خالص و اطلاعات نیاز شما را برطرف نمی کنند.
مرکز مشاوره ی انتخاب با برگزاری کارگاه فن بیان این مسیر را برای شما آسان تر میکند.
دیدگاه خود را بنویسید